ALBANCU U PANICI! HLADAN TUŠ IZ KANCELARIJE EU NA KOSMETU: „Morate da normalizujete odnose sa Srbijom“

Kancelarija Evropske unije u Prištini saopštila je da je u interesu svih političkih partija na Kosmetu da se kreću ka napretku na evropskom putu, kao i punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Kancelarija EU je u saopštenju, posle sastanaka šefa Evropske unije na Kosmetu Tomaša Sunioga i lidera ABK Ramuša Haradinaja, ponovila da je potrebno što pre formirati novi kosovsku vladu.

– Ambasador EU na Kosovu imao je dobar razgovor sa Haradinajem. Važno je da se vlada formira i što pre izabere premijer. U interesu je svih političkih partija da mogu da napreduju na evropskom putu kao i u punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom – kaže se u saopštenju.

Sa druge strane, Haradinaj je istakao da je tokom razgovora od Sunioga zatražio podršku EU za rešavanje vitalnih interesa Kosmeta.

– Tražio sam od ambasadora njegovu i podršku EU u izazovima koji čekaju našu zemlju, liberalizaciji viznog režima, evroatlantskim integracijama i sporazumu o uzajamnom priznavanju između Kosmeta i Srbije – rekao je Haradinaj.

Izvor: Srbijadanas.com