„ALBANCI SE NAORUŽAVAJU“ Stiglo HITNO UPOZORENJE

Objašnjavajući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme on je rekao da se ova država nakon izlaska iz Evropske unije nastoji pozicionirati kao značajan činilac ne samo u Evropi nego i u svetu.

Zbog situacije u Ukrajini ubrzano se sprovodi transformacija tzv. kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova, kaže MIlovan Drecun.

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije rekao je jutros da je naoružavanje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga koje su ušle u četvrtu godinu tranzicije prema tzv. Vojsci Kosova, nešto što je planirano i što se radi sistematski i u čemu najveću ulogu imaju SAD i Velika Britanija, kao i Turska i Nemačka.

Objašnjavajući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme on je rekao da se ova država nakon izlaska iz Evropske unije nastoji pozicionirati kao značajan činilac ne samo u Evropi nego i u svetu, a to najčešće radi podržavajući ili koristeći SAD za realizaciju svojih ciljeva.

To između ostalog žele da urade i na Balkanu, najpre preko nanošenja što veće štete Republici Srpskoj i Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji. Njihova negativna uloga u napadu na naše nacionalne interese je evidentna i ona će se nastaviti, što javnim što zakulisnim aktivnostima – rekao je Milovan Drecun gostujući na TV Pink.

Istakao je da se sada, zbog situacije u Ukrajini, ubrzano provodi transformacija tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i da je osim redovnih budžetskih sredstava za nabavku naoružanja formiran i fond za prikupljanje novca od dijaspore i svih Albanaca.

Prema Drecunovoj oceni cilj nabavke naoružavanja u šta je uključena i nabavka helikoptera, haubica, minobacača, izviđačkih dronova jeste nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije.

Izvor: Srbijadanas.com